I skole igen på Hvidovre Gymnasium – 50 år efter
Foto af fire kvinder: Helle Hornemann Nielsen, Marianne Petersen,Ea Ovdal Nielsen og Joan Benzon Larsen

Rektor Tania Sheikh Larsen giver en tale til de mange fremmødte elever, lærere og tidligere elever. 

Viljen til forandring er stadig fundamentet for Hvidovre Gymnasium og HF

17. august 2023 fyldte Hvidovre Gymnasium og HF rundt og blev fejret med manér af både nuværende og tidligere lærere, elever og personale samt de mange Hvidovreborgere, der lagde vejen forbi for at ønske tillykke. 

Der er sket meget på 50 år. Men i 2023 er der mere end nogensinde brug for unge mennesker med en tro på, at de kan forandre verden og gøre en forskel for sig selv
og andre. 

Viljen til forandring er stadig fundamentet for Hvidovre Gymnasium og HF, hvor eleverne sideløbende med deres studenter- eller HF-eksamen får et bevis for gennemført uddannelse i Fællesskab og handlekraft. Gennem deres to eller tre år på skolen lærer de nemlig ikke bare fagligt eksamensstof, men bliver klædt på til at kunne handle aktivt sammen med andre til gavn for alle. De har bl.a. taget initiativ til affaldssortering på skolen og anlæggelsen af en permakulturhave, der snart åbner officielt.

I forbindelse med fejringen er der af fire mediefagsstuderende blevet produceret en jubilæumsfilm, der fortæller små historier fra og om gymnasiet, fortalt af aktørerne selv. Filmen kan ses her.

Related Articles

Solceller i filmbyen 

Solceller i filmbyen 

Hvorfor ikke bruge vores tage og parkeringspladser til at producere grøn energi?  Sådan lyder det fra Anders Kjærhauge, der er direktør for filmvirksomheden Zentropa, i en artikel på Rådet for Grøn Omstillings hjemmeside. Som sagt, så gjort – for tidligere i år blev...

Spar på energien

Spar på energien

 Gode energivaner i hverdagen kan spare dig for mange penge.  Vi går vinteren og den kolde tid i møde, og selvom vi ikke behøver at frygte el- og varmeregningen lige så meget som sidste år, er der stadig fordele ved at spare på vand, el og varme!  Vidste du for...

INVITATION: Indvielse af skovhaven

INVITATION: Indvielse af skovhaven

HvGRØN inviterer til åbning af den nye Skovhave 29. september, kl. 14.30 - 15.00 Alle interesserede er velkomne til reception for den nye permakulturhave, der erinitieret af elever på Hvidovre Gymnasium og HF. Permagartner Charlotte Gross fortæller om projektet og...

Tilmeld dig AGC’s nyhedsbrev

Hold dig opdateret om nyheder og aktiviteter i Avedøre Green City.

Bliv en ambassadør

Skriv til Rasmus fra Avedøre Green Citys Sekretariat med interesse og/eller spørgsmål.

Følg med

Hør mere om vores arbejde på vores andre kanaler.