Solceller på HVG sparer 43.157 kg CO2 om året! 

Hvidovre Gymnasie bliver endnu grønnere og bidrager nu også til den grønne omstilling med energibesparelser. EBO Consult har nemlig sammen med Hvidovre Gymnasium & HF etableret 248 solcellepaneler på gymnasiets tage, der tilsammen producerer 91.845 kWh om året og dermed sparer verden for 43.157 kg CO2 om året. 

Hvad betyder 91.845 kWh om året?
91.845 kWh kan virke lidt abstrakt, så for at sætte det lidt i perspektiv kan vi kigge på, hvor meget kWh du bruger på en tøjvask eller på fx at lave en lasagne. På en tøjvask bruger du omkring 0,5 kWh, og du bruger 2,5 KwH på at have ovnen tændt i en time. Det vil altså svare til, at du kan sætte 183.690 tøjvaske over eller lave 36.738 lasagner på et år. Om dagen svarer det til 500 tøjvaske og 100 lasagner.

Hvad betyder 43.157 kg CO2 om året?
43.157 kg CO2 kan igen virke lidt uhåndgribeligt, men hvad hvis vi sætter tomater ind i ligningen? Produktionen af 1 kg danske tomater udleder omkring 9,5 kg CO2. Det vil sige en produktion på 4.542 kg. tomater pr. år, hvilket svarer til 90.820 enkelte tomater årligt – og 248 tomater om dagen.

Den strøm der ikke anvendes af EBO Consult eller Hvidovre Gymnasium & HF, distribueres videre til Energifællesskab Avedøre, så forbrugerne kan få glæde og gavn af lokalproduceret grøn energi. På den måde er det både miljømæssigt og økonomisk fordelagtig for både kommunen og beboerne i lokalområdet. EBO Consult kalder det; ”Lokal, effektiv og bæredygtig energi”.  

Se videoen af solcellerne på gymnasiets tage her: https://eboconsult.dk/2023/02/07/solcelletag-paa-ebo-consult/ 

  Related Articles

  Solceller i filmbyen 

  Solceller i filmbyen 

  Hvorfor ikke bruge vores tage og parkeringspladser til at producere grøn energi?  Sådan lyder det fra Anders Kjærhauge, der er direktør for filmvirksomheden Zentropa, i en artikel på Rådet for Grøn Omstillings hjemmeside. Som sagt, så gjort – for tidligere i år blev...

  Spar på energien

  Spar på energien

   Gode energivaner i hverdagen kan spare dig for mange penge.  Vi går vinteren og den kolde tid i møde, og selvom vi ikke behøver at frygte el- og varmeregningen lige så meget som sidste år, er der stadig fordele ved at spare på vand, el og varme!  Vidste du for...

  INVITATION: Indvielse af skovhaven

  INVITATION: Indvielse af skovhaven

  HvGRØN inviterer til åbning af den nye Skovhave 29. september, kl. 14.30 - 15.00 Alle interesserede er velkomne til reception for den nye permakulturhave, der erinitieret af elever på Hvidovre Gymnasium og HF. Permagartner Charlotte Gross fortæller om projektet og...

  Tilmeld dig AGC’s nyhedsbrev

  Hold dig opdateret om nyheder og aktiviteter i Avedøre Green City.

  Bliv en ambassadør

  Skriv til Rasmus fra Avedøre Green Citys Sekretariat med interesse og/eller spørgsmål.

  Følg med

  Hør mere om vores arbejde på vores andre kanaler.