Alle veje fører til Avedøre

Italien møder Avedøre
Man siger, at alle veje fører til Rom, men i mandags førte vejene til Avedøre. Avedøre havde nemlig fint besøg af Stefano Converso og Paola Zerilli fra Italien. Stefano Converso er ph.d. og forsker indenfor, bl.a. bæredygtig arkitektur. Derudover underviser han på Università degli Studi di Roma Tre. Paola Zerilli er til dagligt forsker på University of York, hvor hun er Professor i, bl.a. finansieringsteknik. Derudover er hun projektkoordinator for de fire EU fundede projekter XPRESS, SUPER-i, MARINEWIND og SUPERSHINE, som alle arbejder med grøn omstilling af finansierng af den.

Besøget fandt sted i anledning af projektet W4RES (Women for Renewable Energy Sources), et europæisk fundet projekt der arbejder på at få flere kvinder ind i arbejdet med produktion og styring af energi. Læs mere her: https://w4res.eu/

Sekretariatet i Avedøre Green City havde æren af at vise de to forskere rundt i Avedøre for at fremvise mange af de bæredygtige tiltag. Turen gik først til Store Hus med fremvisning af beboerformand Malene F. Schultz. Hernæst besøgte de Hvidovre Gymnasium ved Tania S. Larsen, der både er rektor på gymnasiet og forkvinde for Energifællesskab Avedøre. Her blev de helt nye solceller på gymnasiets tag også fremvist. Link til nyheden om solceller her: https://www.avedøregreencity.dk/2023/03/29/solceller-paa-hvg-sparer-43-157-kg-co2-om-aaret/  

  Herfra gik turen videre gennem Byporten og Avedørelejren, hvilket begejstrede de to besøgende. De var særligt imponerede over måden, danskere lever i almenboliger på, og over fællesarealerne og hvor velholdte de var. Her blev det tydeligt, at den måde der leves i almenboliger på, er helt unik for Danmark, hvilket man måske kan have en tendens til at glemme i hverdagens hamsterhjul. 

  Besøget afsluttedes i Filmbyen, hvor den administrerende direktør Anders Kjærhauge bød på kaffe, og fortalte om deres solceller og involvering i Energifællesskab Avedøre. Her var Hvidovre Kommune også repræsenteret, da Kirsten Christensen, som er klimamedarbejder i kommunen, fortalte om varmeplanen og implementeringen af fjernvarmen i kommunen.  

  – Det er både fascinerende og bekræftende, hvor mange bæredygtige projekter og tiltag man kan nå at fremvise udefrakommende på en 20 minutters gåtur i Avedøre.

  Diversitet gavner – også i den grønne omstilling
  Avedøre Green City har en broget sammensætning af personer i styregruppen, og det kommer alle til gavn. Det er netop dette, som W4RES advokerer for – vil man skabe en omstilling, er det en fordel at have en alsidig gruppe, der kan se flere ting på forskellige måder, og derved nemmere komme frem til innovative løsninger. 

  – Vi kan være stolte over, at Avedøre Green City endnu en gang er blevet sat på kortet over unikke samarbejder mellem offentlige og private, store som små, mænd og kvinder.  

  Find værktøjer og læs mere om W4RES’ arbejde på https://w4resobservatory.eu/gender-responsive-resources/

  Related Articles

  Solceller i filmbyen 

  Solceller i filmbyen 

  Hvorfor ikke bruge vores tage og parkeringspladser til at producere grøn energi?  Sådan lyder det fra Anders Kjærhauge, der er direktør for filmvirksomheden Zentropa, i en artikel på Rådet for Grøn Omstillings hjemmeside. Som sagt, så gjort – for tidligere i år blev...

  Spar på energien

  Spar på energien

   Gode energivaner i hverdagen kan spare dig for mange penge.  Vi går vinteren og den kolde tid i møde, og selvom vi ikke behøver at frygte el- og varmeregningen lige så meget som sidste år, er der stadig fordele ved at spare på vand, el og varme!  Vidste du for...

  INVITATION: Indvielse af skovhaven

  INVITATION: Indvielse af skovhaven

  HvGRØN inviterer til åbning af den nye Skovhave 29. september, kl. 14.30 - 15.00 Alle interesserede er velkomne til reception for den nye permakulturhave, der erinitieret af elever på Hvidovre Gymnasium og HF. Permagartner Charlotte Gross fortæller om projektet og...

  Tilmeld dig AGC’s nyhedsbrev

  Hold dig opdateret om nyheder og aktiviteter i Avedøre Green City.

  Bliv en ambassadør

  Skriv til Rasmus fra Avedøre Green Citys Sekretariat med interesse og/eller spørgsmål.

  Følg med

  Hør mere om vores arbejde på vores andre kanaler.