Alle veje fører til Avedøre

Italien møder Avedøre
Man siger, at alle veje fører til Rom, men i mandags førte vejene til Avedøre. Avedøre havde nemlig fint besøg af Stefano Converso og Paola Zerilli fra Italien. Stefano Converso er ph.d. og forsker indenfor, bl.a. bæredygtig arkitektur. Derudover underviser han på Università degli Studi di Roma Tre. Paola Zerilli er til dagligt forsker på University of York, hvor hun er Professor i, bl.a. finansieringsteknik. Derudover er hun projektkoordinator for de fire EU fundede projekter XPRESS, SUPER-i, MARINEWIND og SUPERSHINE, som alle arbejder med grøn omstilling af finansierng af den.

Besøget fandt sted i anledning af projektet W4RES (Women for Renewable Energy Sources), et europæisk fundet projekt der arbejder på at få flere kvinder ind i arbejdet med produktion og styring af energi. Læs mere her: https://w4res.eu/

Sekretariatet i Avedøre Green City havde æren af at vise de to forskere rundt i Avedøre for at fremvise mange af de bæredygtige tiltag. Turen gik først til Store Hus med fremvisning af beboerformand Malene F. Schultz. Hernæst besøgte de Hvidovre Gymnasium ved Tania S. Larsen, der både er rektor på gymnasiet og forkvinde for Energifællesskab Avedøre. Her blev de helt nye solceller på gymnasiets tag også fremvist. Link til nyheden om solceller her: https://www.avedøregreencity.dk/2023/03/29/solceller-paa-hvg-sparer-43-157-kg-co2-om-aaret/  

  Herfra gik turen videre gennem Byporten og Avedørelejren, hvilket begejstrede de to besøgende. De var særligt imponerede over måden, danskere lever i almenboliger på, og over fællesarealerne og hvor velholdte de var. Her blev det tydeligt, at den måde der leves i almenboliger på, er helt unik for Danmark, hvilket man måske kan have en tendens til at glemme i hverdagens hamsterhjul. 

  Besøget afsluttedes i Filmbyen, hvor den administrerende direktør Anders Kjærhauge bød på kaffe, og fortalte om deres solceller og involvering i Energifællesskab Avedøre. Her var Hvidovre Kommune også repræsenteret, da Kirsten Christensen, som er klimamedarbejder i kommunen, fortalte om varmeplanen og implementeringen af fjernvarmen i kommunen.  

  – Det er både fascinerende og bekræftende, hvor mange bæredygtige projekter og tiltag man kan nå at fremvise udefrakommende på en 20 minutters gåtur i Avedøre.

  Diversitet gavner – også i den grønne omstilling
  Avedøre Green City har en broget sammensætning af personer i styregruppen, og det kommer alle til gavn. Det er netop dette, som W4RES advokerer for – vil man skabe en omstilling, er det en fordel at have en alsidig gruppe, der kan se flere ting på forskellige måder, og derved nemmere komme frem til innovative løsninger. 

  – Vi kan være stolte over, at Avedøre Green City endnu en gang er blevet sat på kortet over unikke samarbejder mellem offentlige og private, store som små, mænd og kvinder.  

  Find værktøjer og læs mere om W4RES’ arbejde på https://w4resobservatory.eu/gender-responsive-resources/

  Related Articles

  Udstilling om Avedøre Green City på Avedøre Bibliotek

  Udstilling om Avedøre Green City på Avedøre Bibliotek

  Avedøre Green City er en banebrydende og miljøvenlig bydel, der fokuserer på at skabe et grønt samfund ved at integrere innovative løsninger i byplanlægning og udvikling. Projektet fejrer en vigtig milepæl med åbningen af en spændende udstilling på Avedøre Bibliotek...

  Avedøre Green City guidet tur

  Avedøre Green City guidet tur

  Den 6. juli kan du deltage i en guidet tur rundt i Avedøre Green City fra kl. 14.30 til 17.00. Turen finder sted i forbindelse med UIA-kongressen på Bella Center, der løber fra den 2. til 6. juli. Avedøre Green City's sekretariat inviterer en række internationale...

  3D-print i Avedøre

  3D-print i Avedøre

  Vidste du, at der bliver 3D-printet i Avedøre? Der bliver printet to reservedele til Store Hus for at undgå træk og på den måde spare energi. Den ene løsdel er nogle propper, der skal bruges til udvendige skydevinduer og den anden skal bruges til nogle...

  Tilmeld dig AGC’s nyhedsbrev

  Hold dig opdateret om nyheder og aktiviteter i Avedøre Green City.

  Bliv en ambassadør

  Skriv til Rasmus fra Avedøre Green Citys Sekretariat med interesse og/eller spørgsmål.

  Følg med

  Hør mere om vores arbejde på vores andre kanaler.