Spar hvor der spares kan!

Spar hvor der spares kan!

SparEnergi.dk var den 21. november forbi Aulaen i Enghøjhuset for at give råd og fif til energibesparelser, når du bor til leje. For der er masser af ting, du kan gøre, selvom du ikke ejer den bolig, du bor i. Spørgelysten og spareiveren blandt deltagerne var stor, og det var en informativ eftermiddag for alle.

Men hvor skal du starte?

Skru ned for varmen
Du sparer 5 % på varmeforbruget, hver gang du skruer 1 °C ned. Sæt termostaterne ens i alle rum, men hold mindst 18 °C, så der ikke kommer skimmelsvamp.

Brug mindre varmt vand
Du bruger cirka 1/3 af dit varmeforbrug på varmt vand. Spar på varmen ved at tage kortere bade, og skrue lidt ned for temperaturen.

Sluk for unødvendigt strømforbrug
Gennemgå strømforbruget derhjemme, og vurder, hvilke apparater du har behov for. Måske kan du skifte til LED-pærer eller slukke for apparater, som du kan undvære eller ikke bruger?

Sluk for radiatoren, mens du lufter ud
Du kan spare på varmen med gode udluftningsvaner. Luft ud i 5 minutter ad gangen med gennemtræk flere gange om dagen, og skru ned for varmen i god tid inden.

Brug strømmen, når den er billigst
Prisen på strøm varierer time for time, og den er typisk billigst, når der produceres meget vind- og solenergi. Vil du være sikker på altid at bruge den billigste strøm, kan du følge elprisens udvikling time for time et helt døgn frem.

Få vinterens bedste spareråd som faktaark til at printe [link til faktaark på dansk]
Få energispareråd til at klippe ud og hænge op [link til klistermærke-ark]

Vil du gerne have mere viden om energibesparelser?
Så følg med på Avedøre Green City’s hjemmeside, www.avedøregreencity.dk eller på Energistyrelsens hjemmeside www.sparenergi.dk.

Related Articles

Udstilling om Avedøre Green City på Avedøre Bibliotek

Udstilling om Avedøre Green City på Avedøre Bibliotek

Avedøre Green City er en banebrydende og miljøvenlig bydel, der fokuserer på at skabe et grønt samfund ved at integrere innovative løsninger i byplanlægning og udvikling. Projektet fejrer en vigtig milepæl med åbningen af en spændende udstilling på Avedøre Bibliotek...

Avedøre Green City guidet tur

Avedøre Green City guidet tur

Den 6. juli kan du deltage i en guidet tur rundt i Avedøre Green City fra kl. 14.30 til 17.00. Turen finder sted i forbindelse med UIA-kongressen på Bella Center, der løber fra den 2. til 6. juli. Avedøre Green City's sekretariat inviterer en række internationale...

3D-print i Avedøre

3D-print i Avedøre

Vidste du, at der bliver 3D-printet i Avedøre? Der bliver printet to reservedele til Store Hus for at undgå træk og på den måde spare energi. Den ene løsdel er nogle propper, der skal bruges til udvendige skydevinduer og den anden skal bruges til nogle...

Tilmeld dig AGC’s nyhedsbrev

Hold dig opdateret om nyheder og aktiviteter i Avedøre Green City.

Bliv en ambassadør

Skriv til Rasmus fra Avedøre Green Citys Sekretariat med interesse og/eller spørgsmål.

Følg med

Hør mere om vores arbejde på vores andre kanaler.