Sol over Zentropa

Solceller på Filmbyen

Hvidovre Kommune har modtaget en ansøgning fra Zentropa om at få dispensation fra lokalplanen, så der kan opsættes solceller på tagene af bevaringsværdige bygninger i Filmbyen. Og så længe, at bygningernes bevaringsværdi ikke sløres af solcellerne, er både Forstadsmuseet og, indtil videre, Kommunens By- og Planudvalg positive overfor at give dispensation fra lokalplanen. Det betyder, at der endelig kan komme solceller på flere af tagene i Avedøre!

Opsætningen af solceller på tagene af Filmbyen skal bidrage til den grønne omstilling af Zentropas filmproduktion. Samtidig indgår investeringerne i det samlede indkøb af solceller i Energifællesskab Avedøre, og overskuddet vil derfor gavne omstillingen til grøn strøm for hele Avedøre. Også Hvidovre Gymnasium, Avedøre Fjernvarme, samt private husejere er en del af det fælles solcelleindkøb.

Inden jul, på årets sidste kommunalbestyrelsesmøde i Hvidovre Kommune, skal det derudover besluttes om også Hvidovre Kommune kan blive en del af det fælles solcelleindkøb. Hvis kommunen kan involvere sig, vil det betyde, at også kommunale bygninger i Avedøre som Avedøre Idrætscenter og Enghøjshuset kan få solceller på tagene. Det vil både gavne klimaet og kommunens pengepung, da energiforbruget på disse adresser er højt.

Se beslutningen om solceller på mødet i By- og Planudvalget den 5. december [link til https://www.hvidovre.dk/politik/dagsordner-og-referater/?agendaId=2907]

Læs mere i Hvidovre Avis [link til https://www.hvidovreavis.dk/artikler/zentropa-vil-have-solceller-paa-bevaringsvaerdige-bygninger].

Related Articles

Udstilling om Avedøre Green City på Avedøre Bibliotek

Udstilling om Avedøre Green City på Avedøre Bibliotek

Avedøre Green City er en banebrydende og miljøvenlig bydel, der fokuserer på at skabe et grønt samfund ved at integrere innovative løsninger i byplanlægning og udvikling. Projektet fejrer en vigtig milepæl med åbningen af en spændende udstilling på Avedøre Bibliotek...

Avedøre Green City guidet tur

Avedøre Green City guidet tur

Den 6. juli kan du deltage i en guidet tur rundt i Avedøre Green City fra kl. 14.30 til 17.00. Turen finder sted i forbindelse med UIA-kongressen på Bella Center, der løber fra den 2. til 6. juli. Avedøre Green City's sekretariat inviterer en række internationale...

3D-print i Avedøre

3D-print i Avedøre

Vidste du, at der bliver 3D-printet i Avedøre? Der bliver printet to reservedele til Store Hus for at undgå træk og på den måde spare energi. Den ene løsdel er nogle propper, der skal bruges til udvendige skydevinduer og den anden skal bruges til nogle...

Tilmeld dig AGC’s nyhedsbrev

Hold dig opdateret om nyheder og aktiviteter i Avedøre Green City.

Bliv en ambassadør

Skriv til Rasmus fra Avedøre Green Citys Sekretariat med interesse og/eller spørgsmål.

Følg med

Hør mere om vores arbejde på vores andre kanaler.