Sol over Zentropa

Solceller på Filmbyen

Hvidovre Kommune har modtaget en ansøgning fra Zentropa om at få dispensation fra lokalplanen, så der kan opsættes solceller på tagene af bevaringsværdige bygninger i Filmbyen. Og så længe, at bygningernes bevaringsværdi ikke sløres af solcellerne, er både Forstadsmuseet og, indtil videre, Kommunens By- og Planudvalg positive overfor at give dispensation fra lokalplanen. Det betyder, at der endelig kan komme solceller på flere af tagene i Avedøre!

Opsætningen af solceller på tagene af Filmbyen skal bidrage til den grønne omstilling af Zentropas filmproduktion. Samtidig indgår investeringerne i det samlede indkøb af solceller i Energifællesskab Avedøre, og overskuddet vil derfor gavne omstillingen til grøn strøm for hele Avedøre. Også Hvidovre Gymnasium, Avedøre Fjernvarme, samt private husejere er en del af det fælles solcelleindkøb.

Inden jul, på årets sidste kommunalbestyrelsesmøde i Hvidovre Kommune, skal det derudover besluttes om også Hvidovre Kommune kan blive en del af det fælles solcelleindkøb. Hvis kommunen kan involvere sig, vil det betyde, at også kommunale bygninger i Avedøre som Avedøre Idrætscenter og Enghøjshuset kan få solceller på tagene. Det vil både gavne klimaet og kommunens pengepung, da energiforbruget på disse adresser er højt.

Se beslutningen om solceller på mødet i By- og Planudvalget den 5. december [link til https://www.hvidovre.dk/politik/dagsordner-og-referater/?agendaId=2907]

Læs mere i Hvidovre Avis [link til https://www.hvidovreavis.dk/artikler/zentropa-vil-have-solceller-paa-bevaringsvaerdige-bygninger].

Related Articles

Solceller i filmbyen 

Solceller i filmbyen 

Hvorfor ikke bruge vores tage og parkeringspladser til at producere grøn energi?  Sådan lyder det fra Anders Kjærhauge, der er direktør for filmvirksomheden Zentropa, i en artikel på Rådet for Grøn Omstillings hjemmeside. Som sagt, så gjort – for tidligere i år blev...

Spar på energien

Spar på energien

 Gode energivaner i hverdagen kan spare dig for mange penge.  Vi går vinteren og den kolde tid i møde, og selvom vi ikke behøver at frygte el- og varmeregningen lige så meget som sidste år, er der stadig fordele ved at spare på vand, el og varme!  Vidste du for...

INVITATION: Indvielse af skovhaven

INVITATION: Indvielse af skovhaven

HvGRØN inviterer til åbning af den nye Skovhave 29. september, kl. 14.30 - 15.00 Alle interesserede er velkomne til reception for den nye permakulturhave, der erinitieret af elever på Hvidovre Gymnasium og HF. Permagartner Charlotte Gross fortæller om projektet og...

Tilmeld dig AGC’s nyhedsbrev

Hold dig opdateret om nyheder og aktiviteter i Avedøre Green City.

Bliv en ambassadør

Skriv til Rasmus fra Avedøre Green Citys Sekretariat med interesse og/eller spørgsmål.

Følg med

Hør mere om vores arbejde på vores andre kanaler.