HvG går grønt og handlekraftigt ind i 2023

Hvidovre Gymnasium går grønt og handlekraftigt ind i det nye år

Fra skoleåret 2023 får eleverne på Hvidovre Gymnasium & HF ikke blot en almindelig studenter- eller Hf-eksamen, men også en uddannelse i Fællesskab & Handlekraft. Og det vil afspejle sig i undervisningen, i fællesskabet og i skolens liv generelt! En af hovedtankerne er, at eleverne skal blive klædt på til at handle på den viden, de får gennem deres tid på gymnasiet og Hf – med særligt fokus på den bæredygtige omstilling og klimaproblematik, som vores samfund står midt i.

Energisparekampagne
Transformationen er i fuld gang, og det er blandt andet idéen, at eleverne skal trænes i at skabe forandringer i deres eget lokalmiljø. I foråret 2023 vil nogle af klasserne således gennemføre et nyt undervisningsforløb i samarbejde med Avedøre Green City og Forstadsmuseet. Her skal de blandt andet undersøge deres eget energiforbrug samt udvikle idéer til, hvordan de og andre unge i Hvidovre kan spare på energien.

Skovhave
Et andet spændende tiltag på gymnasiet er en skovhave, som Hvidovre Kommunes Pulje til Grøn By har bevilliget penge til. Skovhaven er et havedesign med træer, buske og planter – gerne spiselige – i flere niveauer, der bygger på såkaldte permakultur-principper: Når først haven er groet til, passer den i højere grad sig selv sammenlignet med for eksempel en almindelig køkkenhave samtidig med, at den binder mere CO2 og bidrager til forøget biodiversitet. Permakultur er derfor en mere langsigtet og bæredygtig måde at dyrke jorden på. Idéen er, at eleverne i haven kan prøve kræfter med noget af den viden, de for eksempel får i biologi.

Andre interesserede i Avedøre og i resten af Hvidovre kan også blive en del af haven. Den vil nemlig være åben for alle, og det er muligt at være med og lære mere om skovhaver og permakultur i praksis! Hvis du vil vide mere om skovhaven kan du kontakte HvG.

Trivsel og handlekraft i fællesskab
HvG’s fokus på handlekraft og fællesskab er ikke kun et spørgsmål om miljømæssig bæredygtighed og klima. For det handler også om troen på, at man som ung har noget at skulle have sagt og mulighed for at påvirke samfundet. Gymnasieeleverne kan nemlig selv være med til at forandre samfundet – herunder den mistrivsel, der præger deres generation. Det har rektor på HvG, Tania Sheikh Larsen skrevet et debatindlæg i Politiken om.

Læs Tania Sheikh Larsens debatindlæg om handlekraft og fællesskab som svar på ungdommens mistrivsel. [link til https://politiken.dk/debat/debatindlaeg/art9102117/De-unge-skal-l%C3%A6re-at-handle-sig-ud-af-mistrivsel-og-afmagt]

Related Articles

Solceller i filmbyen 

Solceller i filmbyen 

Hvorfor ikke bruge vores tage og parkeringspladser til at producere grøn energi?  Sådan lyder det fra Anders Kjærhauge, der er direktør for filmvirksomheden Zentropa, i en artikel på Rådet for Grøn Omstillings hjemmeside. Som sagt, så gjort – for tidligere i år blev...

Spar på energien

Spar på energien

 Gode energivaner i hverdagen kan spare dig for mange penge.  Vi går vinteren og den kolde tid i møde, og selvom vi ikke behøver at frygte el- og varmeregningen lige så meget som sidste år, er der stadig fordele ved at spare på vand, el og varme!  Vidste du for...

INVITATION: Indvielse af skovhaven

INVITATION: Indvielse af skovhaven

HvGRØN inviterer til åbning af den nye Skovhave 29. september, kl. 14.30 - 15.00 Alle interesserede er velkomne til reception for den nye permakulturhave, der erinitieret af elever på Hvidovre Gymnasium og HF. Permagartner Charlotte Gross fortæller om projektet og...

Tilmeld dig AGC’s nyhedsbrev

Hold dig opdateret om nyheder og aktiviteter i Avedøre Green City.

Bliv en ambassadør

Skriv til Rasmus fra Avedøre Green Citys Sekretariat med interesse og/eller spørgsmål.

Følg med

Hør mere om vores arbejde på vores andre kanaler.