Borgmesteren på besøg

Borgmesteren viste begejstring for Avedøre Green City

Borgmester Anders Wolf Andresen og kommunaldirektør Jakob Thune, besøgte Avedøre Green City tilbage i starten af november. Interessen for visionen om den bæredygtige bydel var stor, og borgmesteren har store forhåbninger til realiseringen.

Således viser Avedøre Green City sig som et fyrtårn på vejen til den grønne omstilling af boligområder. Det gælder både de almene lejeboliger som i Stationsbyen, ejerboliger og landsby-bebyggelse som i Avedøre Landsby, samt de blandede ejerformer som i Avedørelejren.

Derudover er samarbejdet på tværs af både offentlige, civile og private aktører unik. Et godt eksemplel er et fjernvarmeselskab som Avedøre Fjernvarme, der samarbejder med både et gymnasie, et filmselskab, en NGO som European Green Cities, lokale afdelingsbestyrelser og en kommune.

Borgmesteren viste særlig interesse for Energifællesskab Avedøre – det første energifællesskab i Danmark. Således giver et energifællesskab nye muligheder for at investere i produktionen af vedvarende energi lokalt, hvor overskuddet kan gå til nye grønne og sociale investeringer. Borgmesteren kunne ved samme lejlighed fortælle, at almene boligorganisationer nu kan blive en del af energifællesskabet. Det er godt nyt for de tre boligafdelinger i Avedøre Stationsby: Store Hus, Nord og Syd!

Related Articles

Solceller i filmbyen 

Solceller i filmbyen 

Hvorfor ikke bruge vores tage og parkeringspladser til at producere grøn energi?  Sådan lyder det fra Anders Kjærhauge, der er direktør for filmvirksomheden Zentropa, i en artikel på Rådet for Grøn Omstillings hjemmeside. Som sagt, så gjort – for tidligere i år blev...

Spar på energien

Spar på energien

 Gode energivaner i hverdagen kan spare dig for mange penge.  Vi går vinteren og den kolde tid i møde, og selvom vi ikke behøver at frygte el- og varmeregningen lige så meget som sidste år, er der stadig fordele ved at spare på vand, el og varme!  Vidste du for...

INVITATION: Indvielse af skovhaven

INVITATION: Indvielse af skovhaven

HvGRØN inviterer til åbning af den nye Skovhave 29. september, kl. 14.30 - 15.00 Alle interesserede er velkomne til reception for den nye permakulturhave, der erinitieret af elever på Hvidovre Gymnasium og HF. Permagartner Charlotte Gross fortæller om projektet og...

Tilmeld dig AGC’s nyhedsbrev

Hold dig opdateret om nyheder og aktiviteter i Avedøre Green City.

Bliv en ambassadør

Skriv til Rasmus fra Avedøre Green Citys Sekretariat med interesse og/eller spørgsmål.

Følg med

Hør mere om vores arbejde på vores andre kanaler.