Borgmesteren på besøg

Borgmesteren viste begejstring for Avedøre Green City

Borgmester Anders Wolf Andresen og kommunaldirektør Jakob Thune, besøgte Avedøre Green City tilbage i starten af november. Interessen for visionen om den bæredygtige bydel var stor, og borgmesteren har store forhåbninger til realiseringen.

Således viser Avedøre Green City sig som et fyrtårn på vejen til den grønne omstilling af boligområder. Det gælder både de almene lejeboliger som i Stationsbyen, ejerboliger og landsby-bebyggelse som i Avedøre Landsby, samt de blandede ejerformer som i Avedørelejren.

Derudover er samarbejdet på tværs af både offentlige, civile og private aktører unik. Et godt eksemplel er et fjernvarmeselskab som Avedøre Fjernvarme, der samarbejder med både et gymnasie, et filmselskab, en NGO som European Green Cities, lokale afdelingsbestyrelser og en kommune.

Borgmesteren viste særlig interesse for Energifællesskab Avedøre – det første energifællesskab i Danmark. Således giver et energifællesskab nye muligheder for at investere i produktionen af vedvarende energi lokalt, hvor overskuddet kan gå til nye grønne og sociale investeringer. Borgmesteren kunne ved samme lejlighed fortælle, at almene boligorganisationer nu kan blive en del af energifællesskabet. Det er godt nyt for de tre boligafdelinger i Avedøre Stationsby: Store Hus, Nord og Syd!

Related Articles

Udstilling om Avedøre Green City på Avedøre Bibliotek

Udstilling om Avedøre Green City på Avedøre Bibliotek

Avedøre Green City er en banebrydende og miljøvenlig bydel, der fokuserer på at skabe et grønt samfund ved at integrere innovative løsninger i byplanlægning og udvikling. Projektet fejrer en vigtig milepæl med åbningen af en spændende udstilling på Avedøre Bibliotek...

Avedøre Green City guidet tur

Avedøre Green City guidet tur

Den 6. juli kan du deltage i en guidet tur rundt i Avedøre Green City fra kl. 14.30 til 17.00. Turen finder sted i forbindelse med UIA-kongressen på Bella Center, der løber fra den 2. til 6. juli. Avedøre Green City's sekretariat inviterer en række internationale...

3D-print i Avedøre

3D-print i Avedøre

Vidste du, at der bliver 3D-printet i Avedøre? Der bliver printet to reservedele til Store Hus for at undgå træk og på den måde spare energi. Den ene løsdel er nogle propper, der skal bruges til udvendige skydevinduer og den anden skal bruges til nogle...

Tilmeld dig AGC’s nyhedsbrev

Hold dig opdateret om nyheder og aktiviteter i Avedøre Green City.

Bliv en ambassadør

Skriv til Rasmus fra Avedøre Green Citys Sekretariat med interesse og/eller spørgsmål.

Følg med

Hør mere om vores arbejde på vores andre kanaler.