Seminar: Ambassadøruddannelser

“Hvordan kan vi styrke deltagelsen i den grønne omstilling i almene boligområder samt fremme etableringen af grønne handlefællesskaber og bæredygtige handlekompetencer helt lokalt?”
Tilbage i 2021 var det spørgsmålet, da Aftenskolen Fora Hvidovre og Avedøre Green City tog initiativ til en grøn ambassadøruddannelse for bydelen, hvor beboerne skal kunne inspirere hinanden til en mere bæredygtig levevis.  

Aftenskolen Fora Hvidovre og Avedøre Green City – et visionært samarbejde mellem, blandt andet Avedøre Boligselskab, Avedøre Fjernvarme, Hvidovre Kommune og en række virksomheder i Avedøre – søgte penge til at finansiere udviklingen af en grøn ambassadøruddannelse, med ønskeet om at kickstarte den grønne omstilling nedenfra.

På ambassadøruddannelsen uddannes beboere til at gå foran i den grønne omstilling af deres lokalsamfund, f.eks. ved at igangsætte grønne initiativer og fællesskaber, samt inspirere deres medmennesker til en grøn og klimavenlig levevis. Uddannelsen er samtidig et bud på, hvordan folkeoplysende foreninger i form af, for eksempel, en aftenskole kan spille en aktiv rolle i almene boligområder. 

“Mange borgere er klar, men de savner handlemuligheder og at nogen viser vejen. Derfor anbefaler vi at fremme bæredygtige handlinger i borgernes hverdagsfællesskaber, hvor de bor, spiller fodbold og arbejder.” 

Sådan lyder det fra direktøren i DeltagerDanmark, Rune Baastrup, der sammen med den grønne tænketank CONCITO i oktober har udgivet hvidbogen ”Omstilling på vippen” om forbrug, adfærd og folkelig deltagelse i grøn omstilling.

Netop den grønne ambassadøruddannelse kan fungere som et grønt handlefællesskab i beboernes hverdag, hvor de kan udveksle erfaringer og sammen tage initiativ til flere grønne aktiviteter og fællesskaber. På den måde er uddannelsen med til at synliggøre deltagernes egne handlemuligheder, som dermed også kan vise vejen for øvrige beboere. 

Tilmelding
Avedøre Green City og Fora Hvidovre præsenterer sine erfaringer med at uddanne beboere i Avedøre Green City til grønne ambassadører på et fyraftensmøde i Højskolernes Hus på Nytorv, onsdag den 23. november kl. 15.00 – 16.30. Deltagelse er gratis, men tilmelding er nødvendig. Send en mail til projektleder Lise Holm-Rasmussen på lisehr@handleRUM.dk senest søndag den 20. november 2022.

Projekt Grønne Omstillingsagenter er støttet af Kulturministeriets Udviklingspulje til Lokal Folkeoplysning. 

Se hele programmet her: Ambassadør i den grønne omstilling program

Related Articles

Udstilling om Avedøre Green City på Avedøre Bibliotek

Udstilling om Avedøre Green City på Avedøre Bibliotek

Avedøre Green City er en banebrydende og miljøvenlig bydel, der fokuserer på at skabe et grønt samfund ved at integrere innovative løsninger i byplanlægning og udvikling. Projektet fejrer en vigtig milepæl med åbningen af en spændende udstilling på Avedøre Bibliotek...

Avedøre Green City guidet tur

Avedøre Green City guidet tur

Den 6. juli kan du deltage i en guidet tur rundt i Avedøre Green City fra kl. 14.30 til 17.00. Turen finder sted i forbindelse med UIA-kongressen på Bella Center, der løber fra den 2. til 6. juli. Avedøre Green City's sekretariat inviterer en række internationale...

3D-print i Avedøre

3D-print i Avedøre

Vidste du, at der bliver 3D-printet i Avedøre? Der bliver printet to reservedele til Store Hus for at undgå træk og på den måde spare energi. Den ene løsdel er nogle propper, der skal bruges til udvendige skydevinduer og den anden skal bruges til nogle...

Tilmeld dig AGC’s nyhedsbrev

Hold dig opdateret om nyheder og aktiviteter i Avedøre Green City.

Bliv en ambassadør

Skriv til Rasmus fra Avedøre Green Citys Sekretariat med interesse og/eller spørgsmål.

Følg med

Hør mere om vores arbejde på vores andre kanaler.