Spar på energien

Vidste du, at du kan spare op til 5000 kroner om året, hvis du korter 5 af familiens ugentlige brusebade ned fra 15 til 5 minutter? Der er altså rigtig meget at spare, hvis du skærer ned for dit vand- og energiforbrug. Og besparelserne vil være kærkomne i år!

Selvom vi i mange år har talt om, at det er godt for miljøet at spare på vand og energi i vores boliger, så er det ekstra vigtigt i år. I år skal besparelserne nemlig både sikre, at vi i Danmark ikke ender i en decideret forsyningskrise, og at vi begrænser prisstigningerne for den enkelte husholdning. Og så er det selvfølgelig også godt for klimaet, hvis du begrænser dit energi- og vandforbrug. Det sænker dit klimaaftryk og bidrager dermed til en mindre udledning af CO2.

Men hvordan kan du bidrage med besparelser i din egen bolig?
Det gælder om at finde alle de gode, gamle spareråd frem igen:

  • Kog kun det vand, du skal bruge.
  • Brug kun lidt vand, når du fx. koger kartofler og æg.
  • Sluk for dine el-apparater helt i stedet for at have dem på standby.
  • Skru ned for varmen.
  • Sluk lyset, og så videre.

Men den største gevinst for både din egen økonomi og forsyningssikkerheden i Danmark, får du dog ved at tage kortere eller færre bade, bruge strømmen, når den er billigst samt skrue ned for varmen.

Avedøre sparer på strøm og vand
I efteråret 2022 og vinteren 2022/2023 hjælper Avedøre Green City dig med at spare på strøm, vand og varme. Du kan nemlig blive uddannet som energiambassadør og få viden og fif til at begrænse eget vand- og energiforbrug. Og mandag den 21. november kan du deltage i et stort energisparemøde med eksperter fra Energistyrelsens SparEnergi.dk.

Vil du høre mere om energisparemødet mandag den 21. november, så skriv til Lise fra Avedøre Green City på lhr@greencities.eu.

Læs mere om uddannelsen til grøn energiambassadør her.

Du kan finde flere spareråd og mere information på https://sparenergi.dk/.

Related Articles

Solceller i filmbyen 

Solceller i filmbyen 

Hvorfor ikke bruge vores tage og parkeringspladser til at producere grøn energi?  Sådan lyder det fra Anders Kjærhauge, der er direktør for filmvirksomheden Zentropa, i en artikel på Rådet for Grøn Omstillings hjemmeside. Som sagt, så gjort – for tidligere i år blev...

Spar på energien

Spar på energien

 Gode energivaner i hverdagen kan spare dig for mange penge.  Vi går vinteren og den kolde tid i møde, og selvom vi ikke behøver at frygte el- og varmeregningen lige så meget som sidste år, er der stadig fordele ved at spare på vand, el og varme!  Vidste du for...

INVITATION: Indvielse af skovhaven

INVITATION: Indvielse af skovhaven

HvGRØN inviterer til åbning af den nye Skovhave 29. september, kl. 14.30 - 15.00 Alle interesserede er velkomne til reception for den nye permakulturhave, der erinitieret af elever på Hvidovre Gymnasium og HF. Permagartner Charlotte Gross fortæller om projektet og...

Tilmeld dig AGC’s nyhedsbrev

Hold dig opdateret om nyheder og aktiviteter i Avedøre Green City.

Bliv en ambassadør

Skriv til Rasmus fra Avedøre Green Citys Sekretariat med interesse og/eller spørgsmål.

Følg med

Hør mere om vores arbejde på vores andre kanaler.